Barcode printers kopen

Waar moet je op letten bij een printer kopen?

01

TOEPASSING

De eerste vraag die je moet stellen is: wat wil je printen? Een simpele vraag die in de praktijk toch nog met enige regelmaat niet voldoende wordt gesteld. Je moet niet alleen duidelijk hebben wat je wilt printen, de aantallen, voor welke toepassing (kort of langdurig leesbaar) en voor welke omgeving (magazijn, fabriek, kantoor enzovoorts.)

02

DE OMGEVING

De toepassing in een winkelomgeving of in een magazijn vraagt om andere keuzes. Voor een winkelomgeving kun je een bonprinter gebruiken voor je kassa of een eenvoudige labelprinter voor kleine aantallen (verzend)labels. Voor een magazijn of een industriële omgeving wil je een robuuste printer hebben. Daarom hebben de meeste printer leveranciers zowel desktop modellen als industriële printers.

03

LEVENSDUUR, KWALITEIT & LEESBAARHEID

Print je labels met een korte levensduur zoals verzend labels dan heb je een ander type printer nodig dan wanneer je labels print voor productidentificaties, voor op dossiers, ziekenhuis toepassingen oftewel labels met een langere levensduur. Direct thermische printers worden vaak gebruikt voor labels met een korte levensduur en thermisch transfer voor langere levensduur, betere leesbaarheid en houdbaarheid.

04

HOEVEEL LABELS MOET JE PRINTEN?

Print je dagelijks maar een beperkt aantal verzend labels dan kun je vaak al vooruit met een eenvoudige direct thermische desktop printer. Wanneer het printen van de labels wat langer duurt is niet zo erg. Voor een magazijn/voorraad systeem worden vaak veel labels in batch geprint of moeten labels snel geprint kunnen worden. Dat in combinatie met een langere levensduur en kwaliteit vereist een andere type printer.

05

NETWERK OF USB

Standaard worden dit soort printers met een usb aansluiting geleverd. Een netwerk aansluiting is meestal optioneel en is dan ook vaak duurder. Wanneer je software op de pc hebt geinstalleerd en je print alleen maar vanaf die ene pc dan kun je volstaan met een usb aansluiting. Maak je gebruik van server software of moeten meerdere medewerkers labels printen dan vereist het een netwerk printer.

06

HET TYPE LABEL

Niet iedere printer ondersteund het printen van brede labels. De afmeting van het te printen label bepaald mede welke type printer je nodig hebt. Niet iedere printer is geschikt om bijvoorbeeld labels te printen van 15 cm breed. Vergeet niet dat u voor een direct thermische printer een ander type label nodig heeft dan voor een thermische transfer printer.
Bij een direct thermische printer ontstaat de bedrukking door middel van het verwarmen van de printkop. Dit vereist labels met een toplaag die reageert op warmte. Een thermische transfer printer maakt gebruik van een ‘inktlint’ om de afdruk over te brengen. Ook het ‘inktlint’ is er in verschillende soorten/kwaliteiten te krijgen.

BARCODE

Alles wat je moet weten over barcodes en het type barcode en gebruik.

QR-CODE

Hier kun je meer lezen over de QR-code. wat is een QR-code, de mogelijkheden, hoe werkt het, de techniek achter een
QR-code, enzovoorts.

BARCODE PRINTERS

Waar moet je op letten bij het kopen van een barcode printer

BARCODE SCANNER

Meer informatie over barcodes scanner en het  type barcode scanner en hun gebruik.