Software ontwikkeling 
Stap 3: ontwikkeling

 

Software ontwikkeling

In deze fase gaan we daadwerkelijk aan de slag met de ontwikkeling van jouw software. Dit is een samenspel van ontwikkelaars, grafische ontwerpers en testers die om de twee weken een werkende software versie aan de klant opleveren. Dit zijn de zogenaamde sprint fases.

In deze fase heeft de klant een belangrijke rol namelijk het reviewen, testen en feedback geven aan het projectteam.
Deze feedback en de daaruit voortkomende verbetering of fouten worden direct in de volgende sprint mee genomen naar weer een nieuwe versie na twee weken. Deze cyclus herhaalt zich tot het project gereed is voor oplevering.

Doelgericht ontwerp

De mensen die straks dagelijks met je applicatie gaan werken zijn onze ultieme motivatie om maatwerk applicaties te ontwikkelen. We willen software maken die prettig en praktisch werkt, waarbij usability centraal staat. Dat doen we door de eindgebruiker het middelpunt te maken binnen het ontwerpproces. We kruipen in de huid van je doelgroep en gaan op zoek naar de ultieme meerwaarde.

Via een proces van schetsen, wireframing en prototypen brengen we de productvisie tot leven. Door de gebruikers zo vroeg mogelijk te betrekken toetsen we de doelen vanaf de start van het ontwerpproces. Zo creëren we samen nieuwe mogelijkheden en komen we tot een innovatief product dat je een flinke stap vooruitbrengt.

Software ontwikkeling in 4 stappen

Omdat we geloven in voortschrijdend inzicht, hanteren we een Scrum ontwikkelproces. Dit proces bestaat uit 4 stappen:

  • orienterend gesprek /globale prijs indicatie / planning
  • voorbereiding / definitieve offerte /planning
  • ontwikkeling
  • oplevering / onderhoud

 In 6 tot 8 weken leveren we een eerste versie van de maatwerksoftware op die voorziet in de basisbehoeften. Zo heb je op korte termijn profijt van de investering.

 

De 4 fases

Van idee naar prototype naar een eind product in maar 4 fases...oftewel Rapid Application Development.

Er zijn nog veel software bedrijven die het zogenaamde 'waterval model' gebruiken voor software ontwikkeling. Het grote nadeel hiervan is dat men veel tijd,- en dus ook geld, kwijt is in het voor traject.

Het model dat wij hanteren heeft daar geen last van en zelfs in de ontwikkel fase is het mogelijk om wijzingen door te voeren.
Niet alles is immers in beton gegoten.

STAP 1
ORIENTATIE

Verzamelen informatie over
het project om tot 1e offerte
en planning te komen.

stap 2
voorbereiding

Inventarisatie van de wensen en eisen op basis van zogenaamde user stories.

stap 3
ontwikkeling

Nu gaan we aan de slag met de ontwikkeling van je applicaties in korte sprints.

stap 4
oplevering

Je applicatie is gereed en kan in productie worden genomen inclusief beheer.